turbandagen.no
turbandagen.no
Verdens beste land å være annerledes i
 

Den Norske Turbandagen fyller 10 år holder årlig en storslagen feiring av et desennium med innsats for annerledesheten!

På mange måter er turbanen litt som en krone. En krone som alle har rett til å gå med uansett hvem du er eller hva du jobber med. Det innebærer å elske alle, oppføre seg solidarisk, være ærlig, ydmyk og generelt awesome. Dessuten er det jo helt å konge å få gå med krone hver dag da, syntes du ikke?

For det er nettopp det en turban er, en krone med sterke historiske røtter også i Norge. I tillegg til at Den Norske Turbandagen fyller 10 år i år, så markerer vi at det er gått 50 år siden den første norske sikhen landet på Fornebu med en turban.

www.facebook.com/turbandagen

 

HVA ER EN SIKH?

En sikh er en person som legger vekt på likhet og tror på at alt og alle i universet er en del av den samme kraften.En sikh skal også beskytte de svake i samfunnet, og blir ofte avbildet med sverd. En sikh er med andre ord en jedi.Sikher mener at denne verdensomspennende kraften har skapt mennesket perfekt nok, og for å markere dette velger de fleste sikher å ikke klippe seg. Hår er naturlig, men hever fortsatt øyenbryn når en sikh hopper på 37-bussen i morgenrushet. Visse smartypants parerer med: “Hvorfor klipper du neglene da?”. Godt spørsmål, men når turbanen treffer puta på slutten av dagen, er en sikhs hår kun et symbol på aksept. Sikhen aksepterer at mennesket er skapt i Guds eller naturens vilje. Men det er klart at mye hår fort kan være upraktisk når du svinger sverdet, flyr radiostyrt helikopter eller spiser sukkerspinn. Derfor bindes håret ofte opp i en turban.

Turbandagen_27.jpg

HVORFOR TURBAN, SPØR DU?

Det er flere teorier: Noen sier det er fordi sikhene har store hjerner,
mens andre hevder det er for å smugle kryddere. Begge stemmer.
Egentlig er turbanen litt som en krone. En krone som alle har rett til å gå med uansett hvem du er eller hva du jobber med. Det innebærer å elske alle, oppføre seg solidarisk, være ærlig, ydmyk og være generelt awesome.
Dessuten er det jo helt konge å få gå med krone hver dag da, syntes du ikke?
Om du har spørsmål om turban, eller til og med ønsker å få en,
må du gjerne stikke innom Den norske turbandagen, lørdag den 13. april.

Vel møtt, og may the force be with you.

Turbandagen_sistebilde.jpg